Mihaela ,se vede in privirea ta placerea cu care te ocupi de aceste minuntate conserve,gemuri ,muraturi ,etc.
Pe langa toate astea ,apreciez si faptul ca te intereseaza frumosul( ma refer aoco la decorarea peretilor )
Mi-ar face placere sa vad si anul acesta imagini incepand de la primele conserve si sa facem schimb de retete.Felicitari ptr. spiritul de gospodina autentica.
Felicitari pentru camara...de cand sunt pe aici prin straini,am uitat ce inseamna o adevarata camara!
Faceam si eu tot felul de conserve,dar acum...:(((cumpar totul de- gata...
Ba ashe-i cum zic eu, ... am trait printre Dumneavoastra cat am facut scoala in Bucuresti ('59 - '68), va cunosc obiceiurile si mancarurile .. la muraturi nu va intrece "nimenica", in Tzara asta Romaneasca, suntetzi Number One !
Deja eu salivasem, dar mi-o fost rushine sa zic ... :))) :)))
Sunt MARE "haplea" de muraturi, le mancam cand eram mai tanar si cu ceai ... !!! :))))))))
Aici cu PARERE DE RAU, fara sa jignesc pe nimeni, nu prea le avetzi...
Lasatzi-ne pe noi "bozgorii" sa preluam stafeta .. si la vinuri (Jidvei,Alba,Blaj,Aiud etc etc )si la tzuici, care prin partzile locului le mai zice palinci sau horinci ...
Avetzi si Dumneavoastra si moldovenii bineintzeles marfa buna, dar a noastra parca ii mai ferchesha .. e mai tare. Beuturile D-v sunt mai moi, mai apoase ... Acum depinde de gusturi.. mie imi plac si acestea mai ales vinu' ca-l beu fara apa ...dar sa nu fie "cerneala" .. ala nu prea mere !
Ce camara frumoasa ai,plina cu de toate pentru toti(vin si tuica pentru sot),cu tot ce-ti pofteste sufletelul!Sa fiti sanatosi,sa le consumati cu placere!
DA...!!CU PLACERE!!
RETETA:
5 kg gogosari, 1 kg zahar, 1 kg otet, 2 bucati de radacina de hrean, cateva frunze de visin, sare mare, conopida, morcov,telina ., sfecla pt inrosirea conopidei.
Mod de preparare - Gogosari cu otet si zahar
Spal, curat gogosarii si ii tai bucati mici.. Asez toti gogosarii intr-un vas mai mare, amestec zaharul cu otetul si dau peste gogosari. Las peste noapte. A doua zi, asez gogosarii in borcan, masor lichidul, adaug o lingura de sare mare la un litru de lichid. Umplu borcanele cu lichidul si ii pastrez in camara.
Sunt deliciosi!!
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.